Multinational payment company

Snows kompatibilitet med ServiceNow viser seg å være en "game changer" for betalingsselskapet

"Snow har vært en game-changer for oss, i måten den integreres med ServiceNow for virkelig å optimalisere våre CMDB. Kvaliteten og nøyaktigheten på det normaliserte datatilfanget vi får fra Snow har dramatisk forbedret muligheten for vår Help Desk til å løse problemer raskt og effektivt.

Senior Business Manager

ORGANISASJONSBAKGRUNN

Et multinasjonalt selskap som leverer teknologi for elektroniske betalingstransaksjoner.

UTFORDRING

Det å være avhengig av eksisterende programvareverktøy gjorde at organisasjonen slet med begrensede lagerfunksjoner, upålitelige applikasjonsdata og manglende evne til å synkronisere med sin ServiceNow-plattform, og det var vanskeligere å finne en betimelig løsning på kundestøttespørsmål

SNOWS BIDRAG

Gjennom sømløs integrering med ServiceNow, satte Snows trio med løsninger (Snow License Manager, Snow Inventory og Snow Integration Manager) selskapet i stand til å legge til rette for en svært effektiv og pålitelig prosess for å forbedre brukerstøtten betydelig.

FORDELER OG AVKASTNING

I løpet av bare noen uker etter installasjonen, hadde organisasjonen innrettet sin Software Asset Management (SAM) med ITSM for å gi økt effektivitet, og samtidig legge grunnlaget for en robust og dynamisk CMDB.

 

LAST NED HELE SAKEN (PÅ ENGELSK)
https://www.snowsoftware.com/sites/default/files/generic-top-image.png